Πλέκοντας σε σειρές – Working in Rows

0
975

Πλέκοντας σε σειρά (στα αγγλικά Row, συντομογραφία: Row)! Ήδη έχουμε δει πως πλέκουμε σε σειρά και είναι πολύ απλό και εύκολο!!! Σε όλα τα άρθρα εκμάθησης των βασικών πλέξεων τα παραδείγματα μας πλέξαμε σε σειρές.

Πάμε να θυμηθούμε:

Ξεκινάμε πάντα με τη θεμελιώδη σειρά (foundation chain) πλέκοντας τόσα γαϊτανάκια στον αέρα ή αλλιώς αλυσίδες (γ.σ.α. ή αλ. – ch) όσα μας λέει το σχέδιο-pattern.

Συνεχίζουμε με την αλυσίδα γυρίσματος-turning chain και στη συνέχεια πλέκουμε τόσους πόντους (άριχτα γαϊτανάκια ή μισά ποδαράκια ή απλά ποδαράκια ή διπλά ποδαράκια) όσα και τα γ.σ.α. της θεμελιώδους σειράς. Φτάνοντας στο τέλος και πλέκοντας και τον τελευταίο πόντο έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη 1η σειρά.

Συνεχίζουμε με την 2η σειρά. Πλέκουμε την αλυσίδα γυρίσματος και γυρίζουμε το πλεκτό μας έτσι ώστε το βελονάκι μας να βρεθεί και πάλι στην αρχή της σειράς πλέξης. Ακολούθως συνεχίζουμε με το πλέξιμο των πόντων της  σειράς πάνω στους πόντους της προηγούμενης 1ης σειράς.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το πλέξιμο και της 3ης σειράς …

Για παράδειγμα:

crochet-basic-stitches-half-double-crochet-Chart

Αυτό ήταν!!! Καλή συνέχεια στο πλέξιμο με μπόλικο κέφι και ενθουσιασμό!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠροσθήκη νέου νήματος – Αλλαγή νήματος
Επόμενο άρθροΠλέκοντας κυκλικά – Working in Rounds
LabRiannasCrochet
Ονομάζομαι Λαμπριάννα Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Νανά. Πριν ένα χρόνο εντελώς τυχαία ανακάλυψα τον υπέροχο κόσμο των Amigurumi. Τον λάτρεψα και έτσι έφτασα σήμερα να πλέκω amigurumi κουκλάκια, να πλέκω χαριτωμένες κουκλίτσες κι όχι μόνο! Στη συνέχεια, με πολλή υπομονή, αγάπη και μεράκι έφτιαξα το portal "LabRiannas Crochet", συνδυάζοντας το σχεδιασμό που επίσης λατρεύω, με το πλέξιμο!!! Καλώς ήρθατε λοιπόν, στο LabRiannas Crochet, στο διαδικτυακό μου εργαστήρι εκμάθησης πλεξίματος με το βελονάκι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here