Τελείωμα – Κλείσιμο πλεκτού (Fastening Off) και Κρύψιμο νήματος

0
2970

Πλέκουμε, πλέκουμε και κάποτε φτάνουμε στο τέλος! Πώς κλείνουμε την πλέξη μας και τι κάνουμε με το νήμα που περισσεύει ή άλλες κλωστές-νήματα που υπάρχουν στο πλεκτό μας;

Τελείωμα – Κλείσιμο πλεκτού (Fastening Off)

Βήμα 1ο, 2ο

Τραβάμε ελαφρώς το βελονάκι ώστε η θηλιά μέσα στην οποία βρίσκεται, να μεγαλώσει λίγο. Ακολούθως βγάζουμε το βελονάκι από τη θηλιά.

Κόβουμε το νήμα μας αφήνοντας ένα κομμάτι τελειώματος-ουρά ασφαλείας 15-20 εκατοστά (cm), το οποίο στη συνέχεια θα κρύψουμε στην ανάποδη πλευρά του πλεκτού μας.

και

Βήμα 3ο

Περνάμε το κομμάτι νήματος που έχει απομείνει στο πλεκτό μας μέσα από τη θηλιά και το τραβάτε σιγά σιγά ώστε να τεντώσει και να κλείσει σφιχτά η θηλιά σε κόμπο, έτσι ώστε το πλεκτό μας να μην κινδυνεύει να ξηλώσει!

και

και

Αυτό ήταν! Εύκολο δεν ήταν;

Κρύψιμο του νήματος που περισσεύει

Κλείνοντας το πλεκτό μας θα πρέπει να κρύψουμε τις κλωστές, τα νήματα που περισσεύουν. Δεν είναι ωραίο να φαίνονται τα οι άκρες των νημάτων ασυγύριστες…

Βήμα 1ο, 2ο

Έτσι με μία μεγάλη βελόνα για νήματα, πλαστική ή όχι, θα κάνουμε όλο το συγύρισμα μας! Συγκεκριμένα περνάμε το νήμα που περισσεύει στη βελόνα και ακολούθως περνάμε τη βελόνα μέσα από πολλές θηλιές του πλεκτού μας, ΠΡΟΣΟΧΗ όμως από την ανάποδη πλευρά του πλεκτού, όχι από την καλή:

και

Βήμα 3ο

Αφού το περάσουμε μέσα από αρκετές θηλιές ώστε να το σιγουρέψουμε αρκετά για να κρατηθούν οι πόντοι μας και να μην ξηλωθούν, κόβουμε μ’ ένα ψαλίδι το νήμα σύρριζα στο πλεκτό μας για να μην φαίνεται! Και τελειώσαμε!

και

και

Και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να κρύψουμε και τα υπόλοιπα νήματα:

και

Και αφότου κρύψουμε όλα τα νήματα, το πλεκτό μας είναι έτοιμο! Συγυρισμένο και όμορφο!!!

Προηγούμενο άρθροΜείωση πόντων – Decreasing stitches
Επόμενο άρθροΠροσθήκη νέου νήματος – Αλλαγή νήματος
LabRiannasCrochet
Ονομάζομαι Λαμπριάννα Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Νανά. Πριν ένα χρόνο εντελώς τυχαία ανακάλυψα τον υπέροχο κόσμο των Amigurumi. Τον λάτρεψα και έτσι έφτασα σήμερα να πλέκω amigurumi κουκλάκια, να πλέκω χαριτωμένες κουκλίτσες κι όχι μόνο! Στη συνέχεια, με πολλή υπομονή, αγάπη και μεράκι έφτιαξα το portal "LabRiannas Crochet", συνδυάζοντας το σχεδιασμό που επίσης λατρεύω, με το πλέξιμο!!! Καλώς ήρθατε λοιπόν, στο LabRiannas Crochet, στο διαδικτυακό μου εργαστήρι εκμάθησης πλεξίματος με το βελονάκι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ